miercuri, 30 aprilie 2014

Imultirea (part 2) puii

Asa cum si zis: A DA.AM UITAT SA VA SPUN.
La 18 zile dupa depunerea primului ou iese un pui :D . Mic si naiv.Urmariti cu atentie ce se petrece ca e posibilitatea ca masculul sa bata femela sau puiul etc.Daca observati o singura miscare dasta il separati de oua sau pui si de femela.Asa cum am zis : trebuie sa ii dati ou femelei.Daca aceasta nu ii da de mancare piului e o sansa sa moara puiul.Chiar mai multe sanse!Aveti grija si verificati mereu perusoaica.
Eu  cel putin am avut mari probleme cu sisi (sau cum se scrie: CICI). Parea ca sta pe oua dar defapte se juca cu ele:le rostogloea,le pipaia cu ciocul...pe scurt avea o minete de copil nu de mama matura si iubitoare.
Aveti grija sa nu se intample asa ceva!
Primele zile vor fi grele,dar cand puiul/puii le cresc puf sau pene inseamna ca sunt bine ingrijiti.
Daca puii au probleme de sanate sau nu cresc: in 6 zile trebuie sa dea semne ca e mai mare sau macar sa piuie sau sa miste.Cand nu dau nici un semn ori sunt morti ori sunt bolnavi trebuie sa lauti masuri:MAI MULTE VITAMINE SI MAI ALES PROTEINE! DACA NU SE SCHIMBA NIMIC IMI DATI MESAJ  UN COMM SAU CEVA DE GENUL.DACA NU STIU NICI EU RASPUNSUL SUNATI LA UN VETERNIAR DAR CHEMATIL LA VOIA CASA SI FACETI CEVA INCANT SA NU SPERIATI SAU SA STRESATI PASARIILE.
Dupa 3 saptamani puiul va da sa iasa din cuib. 

Dupa ce are trei saptamani si cateva zile, puiul va da sa iasa din cuib. Probabil il veti mai vedea stand pe fundul coliviei. Lasati-l, ca sa se invete sa mearga si sa manance, puteti chiar sa il scoateti din cusca, dar sa va purtati frumos cu el; totusi, dupa un timp puneti-l la loc. Cam dupa o luna, puiul este dezvoltat, poate chiar sa zboare. In cazul in care constatati ca mama depune iarasi oua, iar puiul are cel putin sase saptamani, il puteti separa.. Daca sunt mai multi pui, cei tineri sunt mai putin dezvoltati decat fratele lor mai mare si s-ar putea sa mai trebuiasca sa fie tinuti alaturi de mama..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu